J

Jajka w mięsie mielonym

Składniki:

6 jaj
0,5 kg mięsa mielonego
¼ szkl. mleka
1 bułka
Sól
Pieprz
Tłuszcz do smażenia

Wykonanie:

Bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć. Mięso wyłożyć do miski, dodać bułkę, wbić 2 jajka, dodać sól i pieprz. Wyrobić (tak jak na kotlety mielone).

Pozostałe jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać. Jajko włożyć do środka mięsa, zlepić mięso, formując kulki z jajkiem w środku.

Tłuszcz rozgrzać na patelni. Smażyć z każdej strony tak, żeby mięso się usmażyło. Usmażone kulki przekroić na połowę.
Można podawać z sosem, ziemniakami i surówką.

Przekazała Danuta


Jogurtowy chłodnik z zielonych szparagów -> Zobacz: Chłodnik jogurtowy z zielonych szparagów

Wróć do LISTY PRZEPISÓW